Ensembl’ Arenski

Datum/Tijd
09/03/2019
20:15 - 22:00
iCal - Google

Locatie
Stadsschouwburg IeperPrijs
Ticket: € 18,00
Ticket 55+: € 15,50
Ticket jeugd: € 8,00Foto Nicolas Leleu


Ensembl’ Arenski

Uitvoerders

Stephanie Proot, piano
Claire Dassesse, viool
Aurore Dassesse, cello

Programma

Frank Bridge: Pianotrio nr. 1 in C minor H. 79
D.Sjostakovitsj: Pianotrio nr. 2 in E minor opus 67
A. Arensky: Pianotrio nr. 2 in F minor opus 73

De eerste ontmoeting tussen Stephanie Proot en de zussen Claire en Aurore Dassesse vond plaats in de herfst van 2012, toen ze door concertorganisator Euterpe waren uitgenodigd om het Pianotrio in D van Anton Arenski te vertolken. Het concert was een eclatant succes, waarop de drie dames beslisten de eerder toevallige samenwerking als een permanent ensemble verder te zetten. Hun eerste gezamenlijke wapenfeit indachtig, doopten Claire, Aurore en Stephanie de kamermuziekgroep Ensembl’Arenski.
Als pianotrio kijken de drie musici met een frisse blik naar het grote repertoire. Tegelijkertijd laten ze het publiek kennismaken met minder bekende werken.
Op zoek naar het perfecte samenspel ging Ensembl’Arenski binnen de muren van de Brusselse Muziekkapel Koningin Elisabeth in de leer bij het befaamde Artemis Quartett. Het ensemble verscheen al in de programmaboeken van talloze binnen-en buitenlandse concertorganisaties, waaronder de Bijloke, Festival Musiq3, Concertgebouw Brugge en het Muziekinstrumentenmuseum.
In 2017 werd Ensembl’Arenski verkozen tot Supernova.


Onze sponsors vindt u onderaan                                                          Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door


 

 

 

 

 

 

Deel dit evenement via sociale media